Кешбек з кожної покупки

SVIT кіно онлайн » Актори » Карл Урбан

09.01.2021

Карл Урбан

Карл Урбан
  • Ім'я актора / актриси: Karl Urban
  • Дата народження 7 червня 1972
  • Ріст: 1.85 м
  •    


Карл Урбан Карл Урбан Карл Урбан
Карл Урбан на SVIT кіно онлайн


Карл Урбан (англ. Karl Urban; нар. 7 червня 1972) — новозеландський актор кіно і телебачення, найбільш відомий ролями Лорда Ваако у фiльмi Хроніки Ріддіка, Еомера в трилогії «Володар Перснів», сержанта Джона 'Жнеця' Грімм з Doom (фільм), Вільяма Купера з РЕД (фільм), Скредж з фiльму Тор: Раґнарок, Цезаря в серіалі «Ксена: принцеса-воїн» і Судді Дредда в однойменному фільмі 2013 року. Також грає Біллі «М'ясника» Бутчера у популярному телесерiaлi Хлопаки.
Карл-Гайнц Урбан народився 7 червня 1972 в новозеландському місті Веллінгтоні, син емігрантів із Німеччини. Батько — власник магазину шкіряних виробів. Мати працювала у продюсерській компанії, завдяки чому Карл дебютував на екрані місцевого телебачення у віці 8-ми років у епізоді новозеландського серіалу «Pioneer Woman». Навчався у англіканській церковній школі святого Марка (з 2-ох до 8 років), потім у звичайній середній школі; пізніше — у Веллінгтонському коледжі (1986–1990), після чого вступив до Вікторіанського університету у Веллінгтоні, де провчився лише рік — закінчити йому завадила кар'єра в кіно. Протягом кількох наступних років він знявся у кількох рекламних роликах, зіграв кілька театральних ролей, потім переїхав до Окленда, де грав у місцевому шоу (однією з ролей був перснонаж-наркоман у поліцейській драмі «Акула в парку»). Роль, яка подарувала йому місцеву славу — це гей-парамедик Джемі Форрест у хіті новозеландського телебачення серіалі «Шортленд-стріт» (сезон 1993–1994).
Згодом Карл Урбан переїхав на Бонді Біч (передмістя Сіднею, Австралія), а через рік, у 1995 році повернувся до Нової Зеландії.
Взято з wikipedia.org
Фільмографія
Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
1989 - 1991 Акула в парку Shark in the Park Роганн Мьордок
1992 Кладовище Чанак Баїр Chunuk Bair солдат Веллінгтонського полку
1992 Дорога додому Homeward Bound Тім Джонстоун
1992 - Шортланд стріт Shortland Street парамедик Деймі Форрест
1993 Біле ікло White Fang Девід
1995 На коні Riding High Джеймз Вествуд
1996 - 1998 Легендарні пригоди Геркулеса Hercules: The Legendary Journeys Купідон
1996 - 2001 Ксена: принцеса-воїн Xena: Warrior Princess Майл, Юлій Цезар, Купідон
1997 Амазонки Amazon High Кор
1998 Небеса Heaven прибиральник
1998 Через супутник Via Satellite Пол
2000 Незаперечна істина про демонів The Irrefutable Truth About Demons Гаррі Баллард
2000 Ціна молока The Price of Milk Роб
2000 Космічні корсари The Privateers капітан Аран Дрейвик
2002 Корабель-привид Ghost Ship Мандер
2002 Володар перснів: Дві вежі The Lord of the Rings: The Two Towers Йомер (Éomer)
2003 Володар перснів: Повернення короля The Lord of the Rings: The Return of the King Йомер (Éomer)
2004 Хроніки Ріддіка The chronicles of Riddick Ваако
2004 Перевага Борна The Bourne Supremacy російський убивця Кіріл
2005 Doom Doom сержант Джон 'Жнець' Грімм
2006 Грім серед ясного неба Out of the Blue Нік Гарві
2007 Слідопит Pathfinder Привид
2008 Місяць команчів Comanche Moon Вудро Ф. Колл
2009 Зоряний шлях Star Trek доктор Леонард «Боунз» МакКой
2009 Блеквотерський транзит Black Water Transit Ерл Парк
2010 І прийде темрява And Soon the Darkness Майкл
2010 РЕД RED Вільям Купер
2011 Священик Priest Black Hat
2012 Суддя Дредд Dredd Суддя Дредд
2013 Ріддік Riddick Ваако
2013 Зоряний шлях: У пітьму Star Trek Into Darkness доктор Леонард «Боунз» МакКой
2013 Прогулянки з динозаврами Walking with Dinosaurs дядько Зак
2013 - 2014 Майже людина Almost Human Джон Кеннекс
2014 Лофт The Loft Вінсент Стивенз
2016 Зоряний шлях: За межами Всесвіту Star Trek Beyond Леонард МакКой
2016 Дракон Піта Pete's Dragon Гевін
2017 Тор: Раґнарок Thor: Ragnarök Скредж
2017 Шибениця Hangman Детектив Вілл Руїні
2017 Обітниця мовчання Acts of Vengeance Строд
2018 Схильність Bent Денні Галахер
2019 Хлопаки The Boys Білі Бутчер


Дивитися фільми за участю Карл Урбан на SVIT кіно онлайн




Рекомендуємо переглянути:
Коментарі (0)
Информация!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]